18:40 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1912)
0 02
Βρείτε μας

Το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα προχωρήσει στην καθιερωμένη ενημέρωση, όπου δεν αποκλείεται να ανακοινώσει μέτρα για τα περίπτερα, ενώ σήμερα ανοίγει και πλατφόρμα με τα μέτρα ανά περιοχή.

Νέα μέτρα για τα περίπτερα που θα περιλαμβάνουν αλλαγή ωραρίου ή απαγόρευση πώλησης αλκοόλ ενδέχεται να ανακοινώσει κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Τα μέτρα που εξετάζονται για την αναχαίτιση του κορονοϊού αφορούν τον συνωστισμό στις πλατείες και σε αυτό το πλαίσιο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εξετάζεται η αλλαγή ωραρίου των περιπτέρων ή η απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ από τα περίπτερα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί. Τα μέτρα θα αφορούν και τα ψιλικατζίδικα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε ποια μέτρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν φέροντας ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και στην πιθανή υιοθέτηση μέτρων που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού όπως άνω των 65 ετών.

Επιδίωξη είναι τα μέτρα να είναι απλά και εφαρμόσιμα και στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και να διασφαλιστεί καλύτερα η δημόσια υγεία και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Πλατφόρμα για τα μέτρα ανά περιοχή

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή, τίθεται σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr για τα μέτρα ανά περιοχή.

Στην πλατφόρμα οι πολίτες θα βλέπουν τον χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες, ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα έχουν χρωματιστεί ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας - με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο.

Ο πολίτης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να δει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων. Επίσης θα υπάρχει πίνακας που θα αναλύονται τα μέτρα που ισχύουν ανά χρώμα επικινδυνότητας και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει για κάθε δραστηριότητα, όπως σχολεία, ΜΜΜ, άθληση, εστιατόρια.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1912)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, συνωστισμός, αλκοόλ, περίπτερο, κορονοϊός, Μέτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK