06:36 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1076)
0 01
Βρείτε μας

Το τελευταίο 24ωρο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 342 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 16.627.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Καρπενησίου στην γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου Καρπενησιώτη, όπου επεσήμανε πως στην Ευρυτανία δεν υπάρχουν περιστατικά της COVID-19, ενώ δεν πρέπει προς το παρόν να εφαρμόζονται σκληρά μέτρα.

«Στην Ευρυτανία δεν υπάρχουν κρούσματα ή αν θέλετε υπάρχουν, αλλά όχι μέσα στην Ευρυτανία και δεν χρειάζονται τα μέτρα που επιβάλλονται σε άλλες περιοχές» ανέφερε και πρόσθεσε πως «αν επιτρέψει ο Θεός και δοκιμαστούμε και εμείς, θα πρέπει τα μέτρα να είναι αυστηρά, αλλά σε αυτή τη χρονική στιγμή θα πρέπει να είμαστε πιο επιεικείς και αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό σκεπτικό το πρόβλημα».

Μάλιστα, στα πλάνα που μετέδωσε το STAR Κεντρικής Ελλάδας, κανένας από τους πιστούς δεν φορούσε μάσκα, ενώ εμφανής ήταν ο συνωστισμός εντός του ναού.

Αντιδράσεις

Τη λύπη του για το γεγονός, ότι κανείς σχεδόν από τους πιστούς δεν φορούσε μάσκα στο εσωτερικό της εκκλησίας κατά τη θεία λειτουργία και δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα προστασίας, εξέφρασε ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, συμπληρώνοντας πως «οι ταγοί της εκκλησίας μας αντί να προστατεύσουν το πλήρωμα του Χριστού, δυστυχώς το οδηγούν σε λάθος δρόμο».

Από την πλευρά τους, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης και ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Άρης Τασσιός τόνισαν πως δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1076)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Μέτρα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, πιστοί, Εκκλησία, συνωστισμός, συγχρωτισμός, Καρπενήσι, Ευρυτανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK