21:21 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1169)
0 02
Βρείτε μας

Προβληματισμό προκαλούν οι συνεχόμενες εικόνες συνωστισμού που υπάρχουν σε πλατείες, με κυβέρνηση και ειδικούς να εξετάζουν νέα μέτρα.

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού που υπήρξαν, για ακόμη ένα βράδυ, σε πλατείες. 

Οι έλεγχοι της αστυνομίας ήταν εκατοντάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, ωστόσο ο συγχρωτισμός δεν αποφεύχθηκε γεγονός που οδηγεί κυβέρνηση και ειδικούς στο να εξετάζουν πρόσθετα μέτρα.

Ειδικότερα στην Αττική, πολίτες συγκεντρώθηκαν στις πλατείες του Παγκρατίου, στα Εξάρχεια, στο Μοναστηράκι, χωρίς να φορούν μάσκα ή να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις για τη μη μετάδοση του κορονοϊού.

Τα υπό εξέταση μέτρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, στο «τραπέζι» είναι αυτή την ώρα τρία μέτρα. Αυτά είναι:

  • Περιορισμός των μετακινήσεων ατόμων 65 ετών και άνω. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει επαναφορά του SMS και της ειδικής φόρμας μετακίνησης
  • Μάσκα σε εξωτερικούς χώρους
  • Περιορισμός ή απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Τα επόμενα 24ωρα κρίνονται κρίσιμα, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία κατά την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που έχει τη Δευτέρα με τους ειδικούς της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Σύψας: Έτοιμο το σχέδιο για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας γνωστοποίησε το πρωί πως η επιτροπή θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την επιβολή περιορισμού μετακίνησης στα άτομα άνω των 65 ετών. 

Σύμφωνα με την τοποθέτηση Σύψα το σχέδιο για την επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις των ατόμων άνω των 65 ετών έχει ήδη καταρτισθεί, αλλά η επιτροπή δεν έχει προχωρήσει ακόμη στις σχετικές εισηγήσεις.

Εκατοντάδες έλεγχοι στην Αττική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία πραγματοποίησε συνολικά 477 ελέγχους σε 15 πλατείες της Αττικής για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις υπέρβασης του ωραρίου και επιβλήθηκαν πρόστιμα 5 χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, σε άλλους ελέγχους επιβλήθηκαν αναστολές λειτουργίας και πρόστιμα σε καταστήματα, όπως εστιατόρια και μπαρ σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1169)
Tags:
αστυνομία, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK