03:51 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (869)
0 02
Βρείτε μας

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ εργατών γης στην Λακωνία.

Εκτεταμένοι έλεγχοι για κορονοϊό στη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε εργάτες. 

Τα χωριά Γλυκόβρυση και Άγιος Ιωάννης του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας βρίσκονται στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών, μετά τον εντοπισμό 37 θετικών στον κορονοϊό, μεταξύ των εργατών.

Ανησυχία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προκαλεί ότι αυτό το διάστημα εργάζονται στην περιοχή 1.500 εργάτες, κυρίως από την Αφρική και την Ασία. 

«Θα δούμε την έκταση των κρουσμάτων. θα ελέγξουμε όχι μόνο σε αυτήν την περιοχή», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και έχει ήδη εκκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ πραγματοποιούνται και rapid test.

Τη Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στην περιοχή και δεύτερο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε επόμενη φάση θα γίνει έλεγχος όλων όσοι ήρθαν σε επαφή με τους μετανάστες.

«Σκοπός μας είναι να ελεγχθούν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (869)
Tags:
κορονοϊός, έλεγχοι, ΕΟΔΥ, εργάτες, κρούσματα, Λακωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK