07:28 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη, στη δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιεί εντός ενός έτους στην Ελλάδα.

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, τη δεύτερη μέσα σε έναν χρόνο.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρίσκεται η ενεργειακή και η αμυντική συνεργασία, αλλά και η προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά των νέων αμερικανικών σχεδιασμών για τα Βαλκάνια μαζί με την Αλεξανδρούπολη, ενώ η Σούδα περιλαμβάνεται στους νέους σχεδιασμούς για την αναβάθμιση όλης της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στην περιοχή.

«Καθ’ οδόν και πάλι προς την Ευρώπη, για να ενισχύσουμε τις ήδη δυνατές διμερείς μας σχέσεις και τη σημασία της διαρκούς περιφερειακής συνεργασίας. Πρώτος σταθμός: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα» έγραψε λίγες ώρες πριν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Σήμερα το πρωί, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συναντάται με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια ενώ το ίδιο βράδυ θα επισκεφθεί τα Χανιά, όπου θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάικ Πομπέο θα επισκεφθούν τη Ναυτική Βάση στη Σούδα, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την αναγνώριση της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν στη Θεσσαλονίκη

Απαγορευμένη ζώνη αποτελεί από χθες το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα έκτακτα μέτρα να ισχύουν έως το βράδυ της Δευτέρας.

Πιο αναλυτικά, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 18:00 ώρα της Κυριακής (27-09-2020) μέχρι και τις 22:00 ώρα της Δευτέρας (28-09-2020) στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

  • Αγίου Δημητρίου (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Σουρή έως τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Δραγούμη.
  • Στεφάνου Δραγούμη (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου έως τη συμβολή της με την οδό Κασσάνδρου.
  • Κασσάνδρου (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Δραγούμη έως τη συμβολή της με την οδό Προξένων.
  • Προξένων (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Κασσάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου.

Επιπλέον:

  • Ελ. Βενιζέλου(εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Νίκης έως τη συμβολή της με την οδό Ερμού.
  • Ίωνος Δραγούμη (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Νίκης.
  • Ερμού (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη.

 

 

Tags:
Σούδα, Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Μάικ Πομπέο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK