03:35 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα αρχίσει ο εμβολιασμός κατά κύριο λόγο των ευπαθών ομάδων.

Συνολικά 4,2 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, που, όπως είπε, από σήμερα ξεκινάει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα αρχίσει ο εμβολιασμός «κατά κύριο λόγο» των ευπαθών ομάδων, προκειμένου, όπως τόνισε, «να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας». Έκανε γνωστό ότι για το 2020 έχουν εξασφαλιστεί 4,2 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης και υπογράμμισε ότι ασθενείς με χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.

Ζήτησε για άλλη μία φορά την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως είναι η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

«Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πρέπει όλοι να επιδείξουμε σοβαρότητα» τόνισε, σημειώνοντας ότι ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος και με την πανδημία του κορονοϊού.

«Προτεραιότητα στις ομάδες αυξημένου κινδύνου»

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, υπογράμμισε την ιδιαιτερότητα του φετινού εμβολιασμού κατά της γρίπης που γίνεται παράλληλα με το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Τόνισε, ωστόσο, πως «σε κανένα μέρος του κόσμου η συνύπαρξη αυτών των δύο λοιμώξεων δεν έχει μεταβάλει τα προγράμματα του εμβολιασμού».

Εξήγησε πως στη χώρα μας, σε προτεραιότητα -ιδίως φέτος- βρίσκονται οι ομάδες αυξημένου κινδύνου που αναφέρονται λεπτομερώς στην εγκύκλιο που έχει δημοσιευτεί.

Η ίδια διευκρίνισε πως για τα παιδιά ισχύουν οι ίδιες συστάσεις.

«Εμβολιάζονται τα παιδιά που είναι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και εμβολιάζονται και παιδιά υγιή όταν στο περιβάλλον τους υπάρχει ένα μωρό λίγων μηνών, κάτω των έξι μηνών, ή άλλο άτομο που είναι ευάλωτο, αλλά δεν μπορεί να εμβολιαστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Tags:
γρίπη, εμβόλιο, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK