03:30 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε ενίσχυση των πιστώσεων για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού τη σχολική χρονιά 2020-2021, λόγω κορονοϊού προχωρά το Υπουργείο Παιδείας.

Το παραπάνω ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην Ολομέλεια για το περιεχόμενο των διατάξεων που έχουν περιληφθεί στο σχέδιο νόμου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Μιλάμε για πρόσθετα κονδύλια 100 έως 118 εκατομμυρίων ευρώ, που προστίθενται στα επιπλέον κονδύλια 200 εκατομμυρίων ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού» είπε η Νίκη Κεραμέως και προσέθεσε: «Με όλα αυτά λοιπόν, μιλάμε για άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ κονδύλια τα οποία είναι επιπλέον των μόνιμων διορισμών, επιπλέον των 32.000 προσλήψεων αναπληρωτών που έχουν ήδη γίνει».

Η υπουργός Παιδείας μίλησε και για τη διάταξη με την οποία οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται από εδώ και στο εξής το Σάββατο και όχι εργάσιμη ημέρα και ώρα.

«Η διάταξη αυτή εισάγεται προκειμένου να μην ανακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων» είπε η υπουργός Παιδείας και προσέθεσε ότι προβλέπεται και η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Η εφαρμογή των ρυθμίσεων θα ισχύσει από τις επικείμενες εκλογές του μηνός Νοεμβρίου.

Tags:
κορονοϊός, σχολεία, σχολείο, Υπουργείο Παιδείας, παιδεία, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικοί, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK