02:52 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Μερίδα των συγκεντρωμένων στη Θεσσαλονίκη, που διαμαρτύρονται ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη χώρα μας, έβαλε φωτιά και έκαψε μια σημαία των ΗΠΑ.

Φωτιά σε αμερικανική σημαία έβαλε ομάδα από τους πολίτες έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή.

Συλλαλητήριο κατά του Πομπέο στη Θεσσαλονίκη
© Sputnik
Συλλαλητήριο κατά του Πομπέο στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται πως από νωρίς το απόγευμα, μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), μέλη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην πόλη και στη χώρα μας.

Μάλιστα, μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ξεκίνησε πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ομάδα διαδηλωτών έκαψε μια αμερικανική σημαία, όπως κατέγραψε ο φακός του Sputnik που κάλυπτε την κινητοποίηση.

Έκαψαν την αμερικανική σημαία στη Θεσσαλονίκη
© Sputnik
Έκαψαν την αμερικανική σημαία στη Θεσσαλονίκη

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τη συγκεκριμένη κίνηση, σημειώθηκε μικρή ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ όταν μέλη της ΕΔΥΕΘ θέλησαν να κολλήσουν αφίσες που ανέγραφαν «Pompeo Go Home» στην είσοδο του εμπορικού κέντρου που συστεγάζεται με τα γραφεία του αμερικανικού προξενείου.

© Φωτογραφία
Η αφίσα -κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τελικά τα μέλη της ΕΔΥΕΘ κόλλησαν τις εν λόγω αφίσες, φώναξαν αντιαμερικανικά συνθήματα, έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ και επέστρεψαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.

Tags:
Αμερική, διαδηλωτές, διαδηλώσεις, διαδηλωτής, Θεσσαλονίκη, φωτιά, σημαία, ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK