13:23 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1874)
0 02
Βρείτε μας

Κόπωση στον πληθυσμό από τα μέτρα αναγνωρίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν περιορισμοί που είναι ανεκτοί, ενώ τάχθηκε ξανά υπέρ της γενικευμένης χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Να εφαρμοστούν «ανεκτά περιοριστικά μέτρα» καθώς «υπάρχει κόπωση» στην κοινωνία, υπογράμμισε σε σημερινή της συνέντευξη το πρωί της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε σε κρίσιμη καμπή που συνδυάζεται με κόπωση στον πληθυσμό ως προς την εφαρμογή των μέτρων. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες να προσθέσουμε μέτρα τα οποία θα είναι ανεκτά από τον πληθυσμό και να κάνουμε την εφαρμογή τους όσο το δυνατόν ευκολότερη».

Αναφορικά με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες μέρες αναφορικά με την επαναφορά των SMS μετακίνησης για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών, η κα Λινού σχολίασε:

«Το να αποφεύγεις να κυκλοφορούν οι μεγάλοι άνθρωποι σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι πιο πολύ για να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερους στα νοσοκομεία, επικεντρώνεσαι λοιπόν στη θεραπεία και όχι στην πρόληψη».

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας επισήμανε επίσης πως «θα βοηθούσε μια κανονική ιχνηλάτηση», ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και περιορισμοί εκτός lockdown, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση των όρθιων, η παρέμβαση στα Μέσα Μεταφοράς, η αξιοποίηση του υπαίθρου.

«Δεν υπάρχουν επιπτώσεις εάν κάποιος ασυμπτωματικός ασθενής κορονοϊού κάνει το εμβόλιο της γρίπης» σημείωσε η κα Λινού.

Και εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο που κάποιος νοσήσει και με γρίπη και κορονοϊό.

«Εκείνο που φοβόμαστε πιο πολύ είναι πως εάν κάποιος νοσήσει με γρίπη και κορονοϊό ταυτόχρονα θα είναι πολύ δυσκολότερο να τα βγάλει πέρα».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1874)
Tags:
COVID-19, επιδημιολόγος, Αθηνά Λινού, γρίπη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK