12:37 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1004)
0 11
Βρείτε μας

Αρνητικά στον κορονοϊό βγήκαν και τα τεστ που έκανε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6».

Αρνητικά βγήκαν σήμερα τα τεστ -που χθες είχαν βγει οριακά θετικά- στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο είχαν βγει αρνητικά και τα τεστ που έγιναν εν πλω καθώς το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει την υποδομή για τέτοιου είδους διαδικασία.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα τεστ είχαν βγει θετικά σε έλεγχο που είχε διεξαχθεί από ιδιωτικό εργαστήριο. Το πλοίο είχε καταπλεύσει από τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά.

Το χρονικό

Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» είχε αποπλεύσει χθες (28/09) από το λιμάνι του Ηρακλείου και, ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά της Μήλου, ενημερώθηκε πως 12 μέλη του πληρώματος, τα οποία είχαν υποβληθεί σε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο του Ηρακλείου, είχαν διαγνωστεί θετικά στον κορονοϊό. 

Μετά από την εξέλιξη αυτή, το κρουαζιερόπλοιο κατευθύνθηκε προς το λιμάνι του Πειραιά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι περαιτέρω έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να καταρτισθεί σχέδιο διαχείρισης της κατάστασης από τους ειδικούς. 

Ωστόσο, τα πρώτα επαναληπτικά τεστ στο πλήρωμα που έγιναν χθες το βράδυ βγήκαν αρνητικά. Αρνητικά βγήκαν και τα 12 τεστ που έγιναν γνωστά σήμερα το πρωί. Ενώ και οι αντίστοιχοι έλεγχοι του ΕΟΔΥ επίσης βγήκαν αρνητικοί.

Υπενθυμίζεται πως το «Mein Schiff 6» μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα όταν σήμανε ο συναγερμός.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1004)
Tags:
COVID-19, Πειραιάς, κρούσματα, κορονοϊός, τεστ, κρουαζιερόπλοιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK