06:29 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1119)
0 01
Βρείτε μας

Ο πνευμονολόγος Γιάννης Καλομενίδης προειδοποιεί πως η χώρα κινείται προς έναν δύσκολο χειμώνα, ενώ, παράλληλα, περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στον Ευαγγελισμό, όπου εργάζεται.

Δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, όπως περιέγραψε ο πνευμονολόγος Γιάννης Καλομενίδης. 

«Φτάνουμε στο όριο την ημέρα της γενικής εφημερίας, χρησιμοποιούμε κλίνες και σε άλλους ορόφους» σημείωσε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ έκανε λόγο για πενταπλασιασμό των αναγκών.

«Θα τολμούσα να πω ότι οι ανάγκες έχουν πενταπλασιαστεί, ενώ το γεγονός ότι η πίεση ήρθε νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου, όπως περιμέναμε, προκαλεί ανησυχία για το τι πρόκειται να επακολουθήσει».

Το στοίχημα και η υποστελέχωση

Όπως σημείωσε, το νοσοκομείο δέχεται «πολύ μεγαλύτερη πίεση γιατί είναι στο κέντρο της Αθήνας».

Ως στοίχημα χαρακτήρισε το να μην «ανασταλούν, όπως την περίοδο της Άνοιξης, περίπλοκες επεμβάσεις και θεραπείες που δεν γίνονται αλλού».

Ο κ. Καλομενίδης αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης και εξήγησε πως οι 4.000 προσλήψεις που έχουν γίνει, δεν αφορούν μονίμους.

«Δεν υπάρχουν συνάδελφοι που προσφέρονται να εργαστούν με τις παρούσες συνθήκες» συμπλήρωσε και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα των υπερωριών, το οποίο, όπως είπε, έχει ξεφύγει. 

Το προσωπικό δούλεψε υπερβολικά την άνοιξη, δεν ξεκουράστηκε το καλοκαίρι και συνεχίζει προς το άγνωστο τον χειμώνα, είπε.

«Δύσκολος ο χειμώνας»

Επέμεινε στην «κρίσιμη ευθύνη της Πολιτείας», σχολιάζοντας πως «η αύξηση του αριθμού μαθητών και η απαράδεκτη διαδικασία στα μέσα μεταφοράς είναι δύσκολο να πείσουν τους πολίτες να συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο».

Καταλήγοντας, προειδοποίησε πως πάμε σε δύσκολο χειμώνα και ζήτησε από τον καθένα να κάνει «ό,τι μπορεί. Αλλά, από πλευράς Πολιτείας απαιτούνται σαφή μηνύματα και έργα».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1119)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, ΜΕΘ, νοσοκομείο, Ευαγγελισμός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK