06:58 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 02
Βρείτε μας

Τι λέει στο Sputnik ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δωρεάν μάσκες στα σχολεία. Φαίνεται ότι οριστικοποιούνται οι νέες προδιαγραφές.

Τι συμβαίνει με τις μάσκες που θα δωρίζονταν, δύο εβδομάδες μετά το φιάσκο που σημειώθηκε με τις μάσκες... αλεξίπτωτα που μοιράστηκαν στους μαθητές;

Όπως ανέφερε στο Sputnik ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου: «Περιμένουμε τις οριστικές νέες προδιαγραφές. Από τη στιγμή που θα τις πάρουμε, θα χρειαστούμε δύο εβδομάδες περίπου για την κατασκευή τους». Μάλιστα, με συνέντευξή του στο Sputnik ο κ. Παπαστεργίου είχε δηλώσει λίγο μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε πως η ΚΕΔΕ δεν ευθύνεται καθόλου για τις λάθος προδιαγραφές.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του Sputnik, το Υπουργείο Υγείας έστειλε τις προηγούμενες ημέρες νέες προδιαγραφές, αλλά καθώς ήταν πάλι λάθος, το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να μην τις δώσει στην ΚΕΔΕ για να μην οδηγηθεί το ζήτημα σε νέο φιάσκο. 

Σημειώνεται ότι χθες, 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, o γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ισχυρίστηκε ότι έχει στείλει στην ΚΕΔΕ τις σωστές προδιαγραφές για τις νέες μάσκες εδώ και μια βδομάδα, επισημαίνοντας να υπάρξει μεγάλη προσοχή, ώστε να μην ξαναγίνει λάθος στα μεγέθη, με τον κ. Παπαστεργίου να το αρνείται.

Πάντως, πάλι χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε στο Sputnik πως ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος ήταν σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας από το οποίο και περίμεναν την επικαιροποίηση των οδηγιών για να τις δώσουν στην ΚΕΔΕ.

Το Sputnik προσπάθησε να λάβει μια απάντηση από το Υπουργείο Υγείας για το τι συμβαίνει, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό και δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Σήμερα πάντως, φαίνεται ότι υπάρχουν νέες εξελίξεις. Το Υπουργείο Υγείας έστειλε προδιαγραφές στο Υπουργείο Εσωτερικών και η συζήτηση αυτή τη στιγμή, κι αφού κι η ΚΕΔΕ κατασκεύασε κάποια πρώτα δείγματα, είναι σε εξέλιξη και φαίνεται να οδηγεί σε συμφωνία και από τις τρεις πλευρές για τις νέες προδιαγραφές.

Tags:
ΚΕΔΕ, κορονοϊός, σχολεία, μάσκα, μάσκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK