07:39 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις σε σχέση με την αποζημίωση των δικαιούχων από τον εμπρησμό της Marfin εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο περί αθέτησης των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο για «δήθεν αθέτηση» των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού περί πλήρους αποζημίωσης εκ μέρους του Δημοσίου των δικαιούχων από τον εμπρησμό της Marfin.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του προχωρά σε διευκρινίσεις σε σχέση με την αποζημίωση των δικαιούχων. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

  • Το Δημόσιο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα  από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των δικαιούχων της Marfin. Άρα άνοιξε ο δρόμος ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
  • Υπάρχει ένα νομικό ζήτημα, που αφορά στον τρόπο πληρωμής και γι' αυτό υπεβλήθη αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Είμαστε κράτος δικαίου και το Δημόσιο οφείλει να διευκρινίζει απόλυτα τη νομιμότητα των ενεργειών του.
  • Οι αποζημιώσεις εκ μέρους του Δημοσίου θα καταβληθούν πολύ σύντομα σε όλους τους δικαιούχους και ολικά.

Η ανακοίνωση καταλήγει στο ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως τα προαναφερθέντα αποτελούν «ελάχιστη ηθική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα θύματα» τονίζοντας πως «έτσι είναι και έτσι θα γίνει».

Tags:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποζημιώσεις, εμπρησμός, Marfin
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK