01:56 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (898)
0 01
Βρείτε μας

Νέα «έκρηξη» παρουσίασε ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 416 νέα περιστατικά.

Εκτίναξη κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκε στην Ελλάδα κατά το τελευταίο 24ωρο.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε 416 νέα κρούσματα της COVID-19 (το δεύτερο υψηλότερο, μετά τα 453 της 21/9).

Από τα νέα περιστατικά, 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.123, εκ των οποίων το 56,1% άνδρες.

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινων κρουσμάτων έχει ως εξής:

 • 61 εισαγόμενα κρούσματα, εκ των οποίων 59 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και δύο εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
 • 240 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 19 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
 • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές.
 • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης , εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και άλλα 12 υπό διερεύνηση.

Ακόμη:

 • οκτώ κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων πέντε συνδέονται με γνωστές συρροές,
 • επτά κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων δύο συνδέονται με γνωστή συρροή και στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων δύο συνδέονται με γνωστή συρροή,
 • πέντε 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων ένα συνδέεται με γνωστή συρροή και πέντε στην Π.Ε Πιερίας, εκ των οποίων δύο συνδέονται με γνωστή συρροή,
 • από τέσσερα κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, στην Π.Ε. Κοζάνης και στην Π.Ε. Πέλλας,
 • τρία κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, στην Π.Ε. Ζακύνθου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή, στην Π.Ε. Ημαθίας, σην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων ένα συνδέεται με γνωστή συρροή.

Τέλος:

 • από δύο κρούσματα: στην  Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, στην Π.Ε. Γρεβενών, στην Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή και στην Π.Ε. Φθιώτιδας.
 • από ένα κρούσμα καταγράφηκε: στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας, στην Π.Ε. Ηρακλείου, στην Π.Ε. Κορινθίας, στην  Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Μάλιστα, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως από τα 416 νέα κρούσματα, τα 240 εντοπίστηκαν στην Αττική, η οποία εδώ και εβδομάδες βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

«Η Αττική έχει τη μερίδα του λέοντας, μεγάλο είναι το ιικό φορτίο στο κέντρο της Αθήνας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Mε τη σειρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας επεσήμανε ότι το σημαντικό είναι να τηρούνται τα μέτρα που έχουν ληφθεί και όχι να ληφθούν νέα.

Όπως είπε, σήμερα τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 5.379, ενώ από την 1η Ιουλίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου στις πύλες εισόδου είχαν καταγραφεί 1.405 κρούσματα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (898)
Tags:
γεωγραφική κατανομή, κατανομή, Μέτρα, μάσκες, μάσκα, Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, κρούσματα, κρούσμα, χάρτης, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK