10:10 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1083)
0 01
Βρείτε μας

Στο «κόκκινο» βρίσκεται πάλι η Περιφέρεια Αττικής καθώς για ακόμη μια ημέρα «μάζεψε» τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού.

Η Περιφέρεια Αττικής διατηρεί τη θλιβερή «πρωτιά» καθώς και σήμερα συγκέντρωσε την πλειοψηφία των κρουσμάτων της COVID-19.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τρίτης, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατέγραψε 416 κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, μαζί με πέντε νέους θανάτους.

Από τα νέα περιστατικά, 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.123, εκ των οποίων το 56,1% άνδρες.

Λίγο αργότερα, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας μεταξύ άλλων ανέφερε πως στην Αττική σημειώθηκαν 240 κρούσματα της νόσου.

Από αυτά 19 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Παράλληλα, 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη, ενώ 19 (24,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Aπό την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που συνεχίζει να παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής και το κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι «το ζήτημα είναι να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και όχι να αποφασίζουμε νέα. Αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι άτρωτοι θεωρούν τα μέτρα μη αναγκαία».

Όπως είπε «το μεγάλο στοίχημα είναι να τηρούνται τα μέτρα από όλους. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, μπορούν να γίνουν και πολύ χειρότερα».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1083)
Tags:
εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, Νίκος Χαρδαλιάς, Γκίκας Μαγιορκίνης, Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK