18:31 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1006)
0 0 0
Βρείτε μας

Η αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων κορονοϊού έχει προκαλέσει ανησυχία στα κυβερνητικά και υγειονομικά κλιμάκια της Ελλάδας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, παρατηρείται μια έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ωστόσο, αυξημένος είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται στη χώρα όσο και των εισαγόμενων περιστατικών της COVID-19.

Σύμφωνα με το Star, η αύξηση των κρουσμάτων σε μεγάλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, προκαλεί ανησυχία στον ΕΟΔΥ και για τα περιστατικά που έρχονται στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού.

Έτσι, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα σε πτήσεις από χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Πολωνία και η Ολλανδία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως κύκλοι του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού ανέφεραν στο Sputnik ότι το επικρατέστερο σενάριο επανέναρξης των πτήσεων από τη Ρωσία τοποθετείται χρονικά την 1η Οκτωβρίου.

«Μετά από διαπραγματεύσεις, έχουμε δηλώσει ρητά στη ρωσική πλευρά ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να υποδεχόμαστε Ρώσους τουρίστες. Αν δεν αλλάξει κάτι από την πλευρά τους, οι πτήσεις ξεκινούν τότε» αναφέρουν στο Sputnik πηγές του Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σχεδιασμός που έχει γίνει αφορά, σε πρώτη φάση, μια πτήση την εβδομάδα με 500 άτομα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1006)
Tags:
Ρωσία, Γαλλία, Πολωνία, Βέλγιο, Ολλανδία, απαγόρευση πτήσεων, ακυρώσεις πτήσεων, ματαίωση πτήσεων, πτήσεις, πτήση, αεροπλάνα, αεροπορία, αεροπλάνο, αεροδρόμια, αεροδρόμιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK