07:27 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (898)
0 01
Βρείτε μας

Εντείνεται η ανησυχία σχετικά με την εικόνα που διαμορφώνεται στην Περιφέρεια Αττικής όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού. Την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 240 νέα.

Στο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού παραμένει η Αττική, όπου εντοπίζεται η πλειονότητα των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση.

Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη στην Περιφέρεια ήταν 240, ενώ το σύνολό τους έκανε «άλμα» καθώς ανακοινώθηκαν 416 νέα

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Περιφέρεια.

«Η Αττική έχει τη μερίδα του λέοντας, μεγάλο είναι το ιικό φορτίο στο κέντρο της Αθήνας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμος Αθηναίων, όπου εντοπίζεται αυτή η συρροή κρουσμάτων, ανακοίνωσε χθες μία σειρά ενεργειών. 

Είναι «μια πολύ μελετημένη και στοχευμένη πολιτική» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοινώνοντας τις κινήσεις κατά της διασποράς του ιού. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας».

Οι ενέργειες που αποφασίστηκαν είναι οι εξής:

  • Μετατροπή των οκτώ Λεσχών Φιλίας σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την COVID-19. Τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.
  • Διάθεση περισσότερων rapid tests για την αύξηση ελέγχων στις δύο δομές του Δήμου Αθηναίων, το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και το Κέντρο Φιλοξενίας Τοξικοεξαρτημένων.
  • Ενταντικοποίηση των rapid tests στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας.
  • Ενίσχυση των ομάδων του δήμου, που δουλεύουν στους δρόμους της Αθήνας για στήριξη και φροντίδα των αστέγων, από νοσηλευτές.

Οι τρεις πηγές

Σύμφωνα με τα όσα έχει γνωστοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, είναι τρεις οι πηγές που ανησυχούν τις Αρχές σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αττική. Αυτές είναι: 

  • εισαγόμενα κρούσματα,
  • δομές φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών,
  • περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης ανά την επικράτεια.

Πάνω από το 1 ο δείκτης Rt στην Αττική

Παράλληλα, σύμφωνα με τον με τη 16η έκθεση του Εθνικού Παρατηρητηρίου COVID-19, το 50%-60% των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στην Περιφέρεια αυτή. 

Ο ΕΟΔΥ εκτιμά πως ο δείκτης Rt κυμαίνεται στο 1 για τη χώρα συνολικά -αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση- ενώ στην Αττική υπολογίζεται πως είναι άνω της μονάδας.

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (898)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, εισαγόμενα κρούσματα, ΕΟΔΥ, Κώστας Μπακογιάννης, Περιφέρεια Αττικής, μέτρα προστασίας, Μέτρα, Αττική, Αθήνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK