19:34 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1008)
0 01
Βρείτε μας

Για τα σχολικά τμήμα που παραμένουν κλειστά λόγω εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού, αλλά και τις καταλήψεις σε σχολικές μονάδες μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη. 

Συνολικά 330 είναι τα τμήματα σχολείων που έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού, όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο OΡΕΝ η κα Ζαχαράκη έκανε λόγο για «ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό» συγκριτικά με τα «δεκάδες χιλιάδες τμήματα ανά την Ελλάδα».

Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα του να «κρατηθούν έτσι» τα πράγματα, ενώ αναφέρθηκε και στον «καλό», όπως τον χαρακτήρισε, συντονισμό των Αρχών όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων για το κλείσιμο κάποιου τμήματος ή σχολικής μονάδας.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην «πολύ αυστηρή τήρηση των κανόνων» κάτι που φέρνει αποτελέσματα που δικαιώνουν.

Οι καταλήψεις

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στις καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία ανά τη χώρα, σημειώνοντας πως γίνεται μία προσπάθεια –με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, διευθυντών σχολείων, συλλόγους διδασκόντων και διευθυντών εκπαίδευσης– να εξηγηθεί στους μαθητές το σημαντικό διακύβευμα των καταλήψεων. 

Όπως είπε, το ζήτημα αντιμετωπίζεται «παραγωγικά» και συμπλήρωσε πως γίνεται προσπάθεια να «εξηγούμε (σ.σ. στους μαθητές) τι συμβαίνει».

«Όσο είναι κλειστά, η ανισότητα διευρύνεται» επέμεινε και συμπλήρωσε:

«Όλοι μαζί πρέπει να εξηγήσουμε ότι δεν είναι λύση, ούτε απάντηση. Δεν είναι απάντηση για να αυξηθούν οι ώρες των καθαριστριών, αντίθετα, χάνονται ώρες μαθημάτων».

Έκρινε πως «η πλειοψηφία, και των μαθητών, δεν θέλει τις καταλήψεις».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1008)
Tags:
Υπουργείο Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK