08:25 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Είπαμε στην αστυνομία να κλείσει την οδό Αριστοτέλους. Αντί να μας βοηθήσουν, τρεις διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν να μας χτυπάνε». Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, σχετικά με την ένταση που επικράτησε το πρωί στο Υπουργείο Υγείας.

Καταγγελίες κατά της αστυνομίας από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, αναφορικά με τις σκηνές έντασης που επικράτησαν το πρωί στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει, με δηλώσεις του στο MEGA, πως οι εργαζόμενοι στον χώρο Υγείας και ο ίδιος δέχθηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς. 

«Είπαμε στην αστυνομία να κλείσει την οδό Αριστοτέλους. Αντί να μας βοηθήσουν, τρεις διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν να μας χτυπάνε. Εμένα προσωπικά με χτύπησαν με κλωτσιά στα γεννητικά όργανα» σημείωσε και προσέθεσε:

«Η διαμαρτυρία έγινε για αυτό που υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας πριν έξι μήνες. Για την μονιμοποίηση των εκτάκτων. Κάτι που δεν έκανε. Η κυβέρνηση ανανεώνει τις συμβάσεις τους για λίγες μέρες μέχρι τέλος του έτους. Λες και οι ανάγκες για τη δημόσια υγεία θα εκλείψουν» ανέφερε σχετικά.

Η ένταση

Η ένταση στο σημείο ξέσπασε όταν η αστυνομία αρνήθηκε να κλείσει τον δρόμο ώστε να μπορέσει η ΠΟΕΔΗΝ να κάνει την προγραμματισμένη διαμαρτυρία της.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Παραμένουν έξω από το υπουργείο ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Αίτημά τους είναι η παράταση των συμβάσεων και μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού.

Tags:
επεισόδια, ΠΟΕΔΗΝ, Υπουργείο Υγείας, αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK