09:18 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Αναπλήρωση χαμένων -από καταλήψεις- ωρών διδασκαλίας σε αργίες, Σάββατα και γιορτές, αλλά και υποχρεωτική τηλεκπαίδευση ανακοίνωσε προ ολίγου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στις καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία, δήλωσε πως θα γίνει αναπλήρωση μαθημάτων σε γιορτές και αργίες καθώς και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, η υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

  • Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
  • Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους».

Όπως πρόσθεσε η κα Κεραμέως «θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Σημειώνεται πως 152 σχολεία και τμήματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με την ενημερωμένη λίστα του Υπουργείου Παιδείας.

Tags:
σχολεία, καταλήψεις, Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK