07:14 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η σύζυγος, ο γιος και ο αδερφός του άτυχου ποινικολόγου παρουσίασαν νέα στοιχεία στο δικαστήριο για την υπόθεση δολοφονίας.

Μέλη της οικογένειας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καταθέτοντας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία του τον Οκτώβριο του 2017, μέσα στο γραφείο του, έκαναν λόγο για «εκτέλεση συμβολαίου θανάτου».

Από την πλευρά του, οι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης, απουσίαζαν από το εδώλιο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους, εμμένοντας στην εκδοχή του ατυχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, αδελφός του θύματος, κατέθεσε αρχικά πως «ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης», ενώ πρόσθεσε πως ο αδελφός του είχε συμβουλεύσει τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο εκπροσωπούσε, να μην υποκύψει σε εκβιασμό που δέχονταν, εξηγώντας πως ο ποινικολόγος εμπόδιζε τα σχέδια των εκβιαστών.

«Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο προς τον Φλώρο: Δες τι έπαθε ο δικηγόρος σου και δώσε τα λεφτά. Εγώ αυτό πιστεύω» κατέθεσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα πως ο γιος του θύματος, Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος, από το βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο γιος του θύματος, Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος, παρουσίασε για πρώτη φορά, διαδικτυακή συνομιλία μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas», ο οποίος, όπως είπε, θεωρεί ότι είναι ο Αριστείδης Φλώρος.

Η επίμαχη συνομιλία έχει ως εξής:

«vas»: Hi, Μιχάλη. Πρέπει να ξέρω το συντομότερο δυνατό ότι αυτά που σου είπα ισχύουν από την άλλη πλευρά. Δες αν έχουμε νέα, as soon as possible
Μιχάλης: Ok
Στις 24/7/2017 λαμβάνει χώρα άλλη συνομιλία:
«vas»: Μου είπε η Καρολίνα. Ποιος από τους δυο είναι ο παραδόπιστος; Ο πιο μεγάλος σε ηλικία;
Μιχάλης: Ο πιο μεγάλος. Ο άλλος συμφωνεί με εσένα. Αύριο έχω ραντεβού με τον μεγάλο (σ.σ δικηγόρο).

Παράλληλα, ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Αντ. Αραβαντινός επιβεβαίωσε ότι ο Αρ. Φλώρος εκβιαζόταν μέσα στις φυλακές από έναν από τους κατηγορούμενους, ενώ στις 9 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη.

Tags:
δικηγόρος, ποινικολόγος, θάνατος, συμβόλαιο, δίκη, δολοφονία, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK