21:00 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (999)
0 02
Βρείτε μας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 354 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, 195 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην Αττική.

Ο Νίκος Σύψας, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση του κορονοϊού και προανήγγειλε νέα μέτρα για το κέντρο της Αττικής που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

«Δυστυχώς έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και παραβίασης των τεσσάρων βασικών κανόνων. Η εικόνα που βλέπουμε έξω δεν συνάδει με τη σοβαρότητα της κατάστασης της επιδημίας» σημείωσε ο ειδικός.

Στη συνέχεια εξέφρασε πως «είναι πιθανό να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα, όχι οριζόντια, αλλά μικρές παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται».

Όπως εξήγησε ο κ. Σύψας η κυριότερη παρέμβαση πρέπει να γίνει στο κέντρο της Αθήνας, που είναι το μεγάλο πρόβλημα της επιδημίας και πρέπει να περιλαμβάνει εκτεταμένο testing των κατοίκων της περιοχής, ιχνηλάτηση, απομόνωση των κρουσμάτων, δημιουργία ειδικών ξενοδοχείων για τα θετικά κρούσματα.

«Το απολύτως βέβαιο είναι ότι έχουμε ευρεία διασπορά στο κέντρο της Αθήνας. Ιδίως σε περιοχές που έχουμε συνωστισμό πολιτών, κι εκεί που κοιμούνται 20 άτομα μαζί στο ίδιο σπίτι. Εκεί έχουμε μεγάλη διασπορά. Είναι πολύ μεγαλύτερη η διασπορά από αυτή που αποτυπώνουμε γι' αυτό χρειάζεται εκτεταμένο testing».

Παράλληλα, σημείωσε πως και οι παρεμβάσεις στα ΜΜΜ είναι απαραίτητη, με τη χωρητικότητα να πρέπει να φτάνει στο 60% και την ενίσχυση των δρομολογίων των γραμμών.

Τέλος, επεσήμανε πως «μάσκα όλοι μας φοράμε όταν πλησιάζουμε άλλους ανθρώπους», προτρέποντας παράλληλα τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (999)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Αθήνα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, COVID-19, κορονοϊός, Νίκος Σύψας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK