19:55 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία αλλά και τις καταλήψεις των μαθητών εν μέσω της πανδημίας, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείς και Θρησκευμάτων μίλησε για το κύμα των καταλήψεων που λαμβάνει χώρα σε πολλά σχολεία της ελληνικής επικράτειας και επανέλαβε πως υπάρχει κατανόηση σχετικά με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που υπάρχουν, ωστόσο «ο διάλογος μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτά σχολεία».

Μάλιστα, μιλώντας στο Star, η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «δεν νοείται οποιοσδήποτε να παρεμποδίζει το δικαίωμα μάθησης σε κάποιον άλλον και δεν μπορεί να παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού στις εκπαιδευτικές μονάδες, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα στα σχολεία επικαιροποιούνται συνεχώς.

«Φροντίζουμε να βελτιώνονται συνεχώς τα μέτρα με γνώμονα  την προστασία των μαθητών και το δικαίωμα στη μάθηση» διευκρίνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στα σχολεία βρίσκονται μόλις στο 0,001%.

«Μπορεί αυτό αν αλλάξει; Ασφαλώς. Αλλά αυτό ισχύει τώρα. Δράττομαι της ευκαιρίας για να καλέσω όλους να συστρατευθούν σε αυτήν την αυτονόητη εθνική προσπάθεια» κατέληξε η κα Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης, η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στις καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία, δήλωσε πως θα γίνει αναπλήρωση μαθημάτων σε γιορτές και αργίες καθώς και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Tags:
εκπαιδευτικοί, εκπαίδευση, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, καταλήψεις, κατάληψη, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK