02:03 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (898)
0 01
Βρείτε μας

Δείτε στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

Σε 162 ανέρχονται τα σχολεία που παραμένουν κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε το βράδυ της Τετάρτης στη δημοσιότητα τον επικαιροποιημένο πίνακα με τα σχολεία ή τα τμήματά τους που αναστέλλουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της COVID-19.

Δείτε τη λίστα με τα κλειστά σχολεία ΕΔΩ

Κεραμέως για καταλήψεις: Δεν νοείται κανείς να παρεμποδίζει το δικαίωμα μάθησης

Για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία αλλά και τις καταλήψεις των μαθητών εν μέσω της πανδημίας, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μίλησε για το κύμα των καταλήψεων που λαμβάνει χώρα σε πολλά σχολεία της ελληνικής επικράτειας και επανέλαβε πως υπάρχει κατανόηση σχετικά με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που υπάρχουν, ωστόσο «ο διάλογος μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτά σχολεία».

Μάλιστα, μιλώντας στο Star, η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «δεν νοείται οποιοσδήποτε να παρεμποδίζει το δικαίωμα μάθησης σε κάποιον άλλον και δεν μπορεί να παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού στις εκπαιδευτικές μονάδες, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα στα σχολεία επικαιροποιούνται συνεχώς.

«Φροντίζουμε να βελτιώνονται συνεχώς τα μέτρα με γνώμονα την προστασία των μαθητών και το δικαίωμα στη μάθηση» διευκρίνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στα σχολεία βρίσκονται μόλις στο 0,001%.

«Μπορεί αυτό αν αλλάξει; Ασφαλώς. Αλλά αυτό ισχύει τώρα. Δράττομαι της ευκαιρίας για να καλέσω όλους να συστρατευθούν σε αυτήν την αυτονόητη εθνική προσπάθεια» κατέληξε η κα Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης, η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στις καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία, δήλωσε πως θα γίνει αναπλήρωση μαθημάτων σε γιορτές και αργίες καθώς και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (898)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Υπουργείο Παιδείας, κλειστά σχολεία, σχολεία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK