09:50 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απουσία θα παίρνουν όσοι μαθητές παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα ορίζει υπουργική απόφαση.

Υποχρεωτική καθίσταται η εξ αποστάσεων εκπαίδευση σε περιπτώσεις έκτακτων ή απρόβλεπτων γεγονότων, μεταξύ των οποίων και οι καταλήψεις στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη, στο ΦΕΚ. Παράλληλα, όσοι μαθητές παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία θα παίρνουν απουσία

Στην απόφαση, που φέρει τις υπογραφές της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, και της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, ορίζεται η υποχρέωση των σχολείων να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή δυσχερή τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Απουσία σε όσους παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία

Μάλιστα, μεταξύ των όσων ορίζονται στην υπουργική απόφαση και μεταδίδει το ΑΠΕ, είναι πως όσοι μαθητές δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση και θα παίρνουν απουσία για το σύνολο των διδακτικών ωρών της ημέρας.

Ο εκπαιδευτικός θα είναι αυτός που θα καταγράφει τις απουσίες και αυτές θα προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών του έτους.

Κεραμέως: Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει με κλειστά σχολεία

Σε πρωινή της συνέντευξη στο MEGA, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επέμεινε πως ο διάλογος με τους μαθητές δεν μπορεί παρά να γίνεται με κλειστά σχολεία

Υπογράμμισε πως κατανοεί τους προβληματισμούς που εγείρονται και δήλωσε ανοιχτή σε συζητήσεις.

Δεν νοείται μια μειοψηφία να κλείνει τα σχολεία και να σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία, τόνισε και πρόσθεσε:

«Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Παράλληλα, όσον αφορά τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων η κα Κεραμέως διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα αναπληρωθούν με μαθήματα σε σχολικές γιορτές, αργίες, Σάββατα και περιπάτους.

Παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία, επεσήμανε, όμως, πως η λύση σε αυτά δεν είναι το κλείσιμό τους.

Tags:
κατάληψη, απουσίες, Νίκη Κεραμέως, μαθήματα, μαθητές, σχολείο, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK