03:46 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης.

«Εμβληματική» χαρακτηρίζει τη δίκη της Χρυσής Αυγής η Διεθνής Αμνηστία, σε ανακοίνωσή της λίγες ημέρες πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου και σημειώνει ότι οι αρχές στην Ελλάδα πρέπει να αποδώσουν δικαιοσύνη στα θύματα και να στείλουν μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία. 

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν μια σοβαρή δοκιμασία για το ελληνικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, και την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τις απειλές μιας οργάνωσης που έχει χρησιμοποιήσει και έχει υποστηρίξει τη βία και τις διακρίσεις», δηλώνει ο Νιλς Μούιζνιεκς, διευθυντής Ευρώπης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για «ρωγμή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν» που αποκάλυψαν οι κατηγορίες σε βάρος αρχηγών και μελών της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Η ετυμηγορία αυτή, σε μια εμβληματική δίκη ενός ακραίου ακροδεξιού κόμματος με επιθετική ρητορική ενάντια στους μετανάστες/ριες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα έχει επίδραση πολύ πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας» σημειώνεται.

Tags:
Παύλος Φύσσας, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη, Διεθνής Αμνηστία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK