18:12 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1027)
0 01
Βρείτε μας

Κάτοικος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα προχωρά σε καταγγελίες σχετικά με το γηροκομείου όπου εντοπίστηκαν τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του γηροκομείου της περιοχής, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κάτοικος στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, τα μέτρα ασφαλείας δεν τηρούνταν και το προσωπικό, όπως κατήγγειλε, έμπαινε ή έβγαινε από το γηροκομείο και δεν φορούσε μάσκες.

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, βοήθεια δεν έχουμε από κανέναν» τόνισε η ίδια κάτοικος, εξηγώντας πως αν «δεν είχε πάρει δημοσιότητα το θέμα του γηροκομείου, θα είχαμε κολλήσει κορονοϊό όλοι στην περιοχή».

 

 

Να υπενθυμιστεί πως χθες, Πέμπτη, η κόρη τροφίμου προχώρησε σε ακόμη μία καταγγελία.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για τη μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε» εξήγησε η γυναίκα μιλώντας στον ίδιο σταθμό.

Εισαγγελική παρέμβαση

Χθες και κατόπιν εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, ξεκίνησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα σχετικά με τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας.

Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του γηροκομείου κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διασπορά του νέου ιού όπως ορίζεται από το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1027)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, εισαγγελική έρευνα, Άγιος Παντελεήμονας, γηροκομείο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK