19:31 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1071)
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τονίζοντας πως έχει ήδη χτυπήσει το «καμπανάκι» εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας, κ. Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα τονίζοντας πως αρκετά σύντομα η μάσκα «θα γίνει υποχρεωτική μέσα κι έξω». 

«H αύξηση των διασωληνώσεων δείχνει την έκρηξη της επιδημίας» τόνισε ο κ. Βατόπουλος σχολιάζοντας τον αριθμό των χθεσινών 89 διασωληνωμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, προέτρεψε τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ενώ σημείωσε πως υπάρχουν «δύο πληθυσμοί» ο πρωινός που προσέχει και ο βραδινός που δεν προσέχει.

Όπως ισχυρίστηκε, έχει ήδη χτυπήσει το καμπανάκι με συρροές μολύνσεων σε πυκονοκατοικημένες περιοχές ενώ οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αρχίζουν να γεμίζουν.

«Οι μονάδες αρχίζουν και γεμίζουν, ήδη έχουμε συρροές συνέχεια, έχουμε κρούσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κυκλοφορούν ανάμεσα μας πολλοί ασυμπτωματικοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι. Κάποια στιγμή θα γίνει, και αρκετά σύντομα, η χρήση μάσκας μέσα κι έξω, είναι δική μου εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι εξελίξεις αυτές συζητούνται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον ιό και γίνεται ανταλλαγή απόψεων ειδικά όσον αφορά τη χρήση μάσκας.

«Αντικειμενικά η μάσκα δεν θα προσφέρει πολλά πράγματα όσο σε ψυχολογικό επίπεδο» διευκρίνισε ο καθηγητής.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1071)
Tags:
ΜΕΘ, πανδημία, Ελλάδα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK