00:29 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1147)
0 01
Βρείτε μας

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, τονίζοντας πως χωρίς μέτρα, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ενδέχεται να εκτοξευτεί στα 2.000 έως το τέλος του χρόνου.

Τον κίνδυνο να ξεφύγει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων, αν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα, επισήμανε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης.

Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, «σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς και με τα μέτρα που ισχύουν, ο αριθμός θα κυμαίνεται στα 300+ κάθε μέτρα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου».

«Προς το τέλος του Νοεμβρίου θα ανεβούμε στα 400+, ενώ στο τέλος του Δεκεμβρίου στα 600 μέσο όρο κάθε μέρα» πρόσθεσε ο καθηγητής του ΑΠΘ.
Αν έρθει ο ιός της γρίπης, η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη, σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας πως, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, «προς το τέλος του χρόνου, τον Δεκέμβριο, λόγω συνδυασμού COVID-19, του ιού της γρίπης και του Η1Ν1 τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν στις 2.000 κάθε ημέρα». 

Ο ίδιος τόνισε πως ίσως το πιο αποτελεσματικό και λιγότερο επώδυνο μέτρο είναι «η χρήση της μάσκας παντού», προσθέτοντας πως «το θέμα είναι το είδος των μέτρων που λαμβάνουμε και το αν τα τηρούμε». 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1147)
Tags:
COVID-19, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK