19:15 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου στο πλαίσιο του εντοπισμού 40 θετικών κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο MEGA για τα 40 θετικά κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα καθώς και γενικότερα για την κατάσταση στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως τόνισε, στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα είναι σαφές πως κάποιος από τους εργαζομένους δεν τήρησε τα πρωτόκολλα και μετέφερε τον ιό μέσα στη δομή. Σύμφωνα με την υπουργό, στη συγκεκριμένη δομή έχουν γίνει συνολικά τέσσερα τεστ μέσα σε έναν μήνα καθώς και μοριακοί έλεγχοι.

Σημείωσε επίσης ότι η παραβίαση θα ελεγχθεί από την εισαγγελία, μέσω της κατεπείγουσας εισαγγελικής παρέμβασης που ανακοινώθηκε χθες.

Η κα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει πάρει αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά τις κλειστές δομές γι' αυτό και δεν έχουμε πολλά κρούσματα σε αυτές.

«Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει, θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα» τόνισε και πρόσθεσε πως «πρέπει όλοι να τηρούν τα πρωτόκολλα»

Εν κατακλείδι υπογράμμισε πως το κράτος «σαρώνει» με τεστ σε γηροκομεία καθώς και δομές που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο.

Tags:
Άγιος Παντελεήμονας, ηλικιωμένοι, κλειστές δομές, οίκος ευγηρίας, γηροκομείο, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, Υπουργείο Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK