02:19 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1000)
0 03
Βρείτε μας

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν στις 10 το βράδυ, αντί τα μεσάνυχτα, ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της μετάθεσης της ώρας κλεισίματος των κατασταστημάτων εστίασης δύο ώρες νωρίτερα από αυτό που ορίζει το ισχύον μέτρο.

Μιλώντας στο MEGA κι αναφερόμενος στο σενάριο τα καταστήματα να κλείνουν από τις 10 το βράδυ και όχι στις 12 τα μεσάνυχτα, ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις αυτό το μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της εξελίξεως πανδημίας».

Ο ίδιος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ολλανδίας όπου τα μπαρ και τα εστιατόρια κλείνουν στις 10 το βράδυ, και του Βελγίου όπου κλείνουν στις 11.

«Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι» σημείωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως για τη λήψη ενός επιπλέον μέτρου, απαιτείται η έγκριση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την κυβέρνηση.

Στην επισήμανση πως δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης στις 10 ή τις 12 το βράδυ, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε πως «σαφώς και υπάρχει και διαφορά. Όσο νωρίτερα κλείνεις τα κέντρα, τόσο μειώνεις την κοινωνική κινητικότητα. Στόχος των μέτρων είναι να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1000)
Tags:
μέτρα προστασίας, κορονοϊός, ωράριο, κατάστημα εστίασης, εστίαση, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK