04:55 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (898)
0 12
Βρείτε μας

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας ενημέρωσαν από το υπουργείο Υγείας ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Η ενημέρωση έγινε από τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 460 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα νέα κρούσματα τα 207 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 114 στην εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 19.346.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός και πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα, επεσήμανε πως μετά από πρόταση και συνεννόηση με Επιτροπή, αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού μέχρι 12 Οκτωβρίου.

Για τα κρούσματα στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε ότι το βράδυ της Τετάρτης ενημερώθηκε η ΓΓΠΠ για τα πρώτα 32 κρούσματα στο γηροκομείο, ενώ σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες.

Για τα κρούσματα στην Αττική σημείωσε ότι ο αριθμός παραμένει σταθερός και ότι πρέπει να τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα.

«Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων στην Αττική από τότε που εξαγγείλαμε τα μέτρα παραμένει σταθερός. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε φάση που πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα που είναι σε ισχύ» δήλωσε.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στις ενημερώσεις ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «είμαστε όλοι μια οικογένεια και υπάρχουν και διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες του Σωτήρη σε σχέση με όσα έχουμε αποφασίσει».

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (898)
Tags:
COVID-19, Νίκος Χαρδαλιάς, Γκίκας Μαγιορκίνης, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK