19:27 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1114)
0 01
Βρείτε μας

Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου παρατείνονται τα περιοστικά μέτρα της κυβέρνησης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, σχολίασε τα σενάρια υιοθέτησης νέων περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς της COVID-19.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ερώτημα είναι να τηρούνται τα μέτρα, προσθέτοντας παράλληλα ότι και οι έλεγχοι των αρχών έχουν ενταθεί.

Όπως εξήγησε «βρισκόμαστε στην 11η ημέρα από τη λήψη των τελευταίων μέτρων και στη 14η ημέρα θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμά τους», ενώ «αν όλοι τηρήσουμε τα μέτρα για 14 ημέρες ο ιός θα νικηθεί, τόσο απλά».

Στη συνέχεια επεσήμανε πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

«Δεν φταίει η κυβέρνηση για τις εικόνες συνωστισμού σε διάφορες εκδηλώσεις αθλητικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα και δεν μπορεί να έχει έναν αστυνομικό δίπλα από κάθε πολίτη και κάθε εκδήλωση» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

«Δεν μπορεί οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων ή σχεδίου της κυβέρνησης να είναι οι ίδιοι που κλείνουν το μάτι σε εκδηλώσεις δύο ή τριών χιλιάδων διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς μέτρα. Προφανώς το δικαίωμα στην έκφραση είναι απολύτως κατοχυρωμένο, θέλουμε να υπάρχουν οι διαφορετικές φωνές που μας κάνουν και εμάς καλύτερους, αλλά ο καθένας ας διαμαρτυρηθεί τηρώντας τα μέτρα της ελληνικής Πολιτείας» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συμπλήρωσε δε πως η εφαρμογή των μέτρων, δηλαδή η χρήση μασκών και η τήρηση αποστάσεων μπορούν να αποτρέψουν ένα lockdown, το οποίο έχει επιπτώσεις στις ζωές των πολιτών, όμως έστρεψε τα πυρά του και εναντίον όσων δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα των μέτρων, τη σοβαρότητα του ιού και προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια, προειδοποιώντας χαρακτηριστικά πως «τότε προφανώς θα πάμε στο επόμενο μέτρο».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1114)
Tags:
lockdown, νεκροί, νεκρός, νεκρή, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK