21:23 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1031)
0 01
Βρείτε μας

Στο εν λόγω κέντρο εντοπίστηκαν συνολικά 47 κρούσματα κορονοϊού, ενώ το πρωί της Παρασκευής κατέληξε ένας από τους ηλικιωμένους που νοσηλεύτηκαν εκεί.

Η προσπάθεια εντοπισμού του «ασθενή 0» που ανήκε στο προσωπικό του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα και φέρεται να διέσπειρε τον κορονοϊό στους ηλικιωμένους, εξελίσσεται σε «θρίλερ».

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), πρόκειται για έναν νοσηλευτή ο οποίος δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία και ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση.

Επίσης, όπως αναφέρεται, καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου της ΜΦΗ με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από τον χώρο της μονάδας.

«Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Αρχής προχώρησαν στη συλλογή και καταγραφή στοιχείων μέσω της έγγραφης εξέτασης προσώπων, της επιτόπιας παρατήρησης και αυτοψίας. Υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά οφείλεται στη παροχή εργασίας από εργαζόμενο ο οποίος δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία και ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση» τονίζει η ΕΑΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και πριν μερικές ώρες, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν ηλικιωμένους για να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία αναφοράς.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1031)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα, ηλικιωμένος, ηλικιωμένοι, ηλικιωμένη, Άγιος Παντελεήμονας, οίκος ευγηρίας, γηροκομείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK