02:32 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ολοκληρώθηκαν έπειτα από επτά εβδομάδες τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» για τον βίο και τις δοκιμασίες που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος.

Επτά εβδομάδες διήρκεσαν τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα.

Η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς έχει θέμα τον βίο και τις δοκιμασίες που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος.

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες παραγωγές που κατόρθωσε όχι μόνο να ξεκινήσει, αλλά και να ολοκληρώσει τα γυρίσματά της υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης, ενώ στο πλευρό του θα δούμε τον υποψήφιο για Όσκαρ Αμερικανό ηθοποιό Μίκι Ρουρκ και τον δημοφιλή Ρώσο ηθοποιό Αλεξάντερ Πετρόφ.

Επίσης, παίζουν και πολλοί γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Χρήστος Λούλης, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Τάνια Τρύπη, η Μαρθίλια Σβάρνα, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, ο Γιάννης Αναστασάκης, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Βασίλης Κουκαλάνι, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Μιχάλης Μητρούσης, η Κίττυ Παϊταζόγλου, ο Μιχάλης Οικονόμου, η Τόνια Σωτηροπούλου, η Κορίνα-Άννα Γκούγκουλη, ο Μάνος Γαβράς, ο Σαράντος Γεωγλερής και ο Παναγιώτης Μαρίνος.

Πλάνο από τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού»
© Φωτογραφία : Facebook/Ο Άνθρωπος του Θεού - Man of God
Πλάνο από τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού»

Το σενάριο της ταινίας

Η δημοτικότητα του  Αγίου Νεκτάριου, τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια.

Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο.

Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει.

Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο μετά το θάνατό του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Η ευχή του Αλεξάντερ Πετρόφ στους Έλληνες

Ο Ρώσος ηθοποιός Αλεξάντερ Πετρόφ είχε μιλήσει στο Sputnik για την ταινία και την εμπειρία του από την Ελλάδα.

«Ο Θεός σας έκανε μεγάλο δώρο αυτήν την εύφορη γη και το κλίμα. Άρα να απολαμβάνετε, να φροντίζετε και να αγαπάτε τον τόπο σας» είχε ευχηθεί ο Αλεξάντερ Πετρόφ για την Ελλάδα.

Ενώ είχε κάνει λόγο και για τη συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας αναφορικά με την παραγωγή των ταινιών και το βασικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας.

«Η Ελλάδα και η Ρωσία μπορούν να έρθουν κοντά μέσω των ταινιών. Είναι πολύ εύκολο και βολικό να γυρίζουμε ταινίες στην Ελλάδα λόγω κλίματος. Αν αυτή η συνεργασία συνεχίσει και σε επίσημο επίπεδο, θα είναι πολύ καλύτερα και για τις σχέσεις των δύο χωρών».

Tags:
Ρωσία, Ελλάδα, Αίγινα, κινηματογράφος, ταινία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK