02:24 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έκανε αυτοψία σε πολυιατρείο και την κλινική Ασκληπιείο Κρήτης με αφορμή τα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 που είχαν βρεθεί ψευδώς θετικά.

Αυτοψία στο πολυιατρείο Minoanlab και στην κλινική Ασκληπιείο Κρήτης πραγματοποίησε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να εξετάσει τις συνθήλες προμήθειας, διάθεσης και διενέργειας των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό σε μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6.

Πρόκειται για το πλοίο, στο οποίο 12 μέλη του πληρώματος αρχικά διαγνώστηκαν θετικά, αλλά κατόπιν επαναληπτικών ελέγχων που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποδείχτηκε ότι ήταν αρνητικά. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο των επιθεωρητών της ανεξάρτητης αρχής διαπιστώθηκαν τα εξής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Η κλινική Ασκληπιείον κλήθηκε από τη συνεργαζόμενη εταιρεία Mega Travel Services, να παραδώσει τους απαραίτητους στυλεούς στους γιατρούς και νοσηλευτές του κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να ληφθούν δείγματα από τα μέλη του πληρώματος. Η δειγματοληψία έγινε μοριακά και όχι με rapid τεστ. Οι στειλεοί ήταν πιστοποιημένοι από την εταιρεία CMS MEDICAL DEVICES AND DRUGS SL.

Η δειγματοληψία έγινε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολούνταν στο κρουαζιερόπλοιο. Μετά την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας, τα δείγματα παρελήφθησαν την Κυριακή 27/09 από το προσωπικό του Ασκληπιείου και αμέσως μεταφέρθηκαν στο συμβεβλημένο Minoanlab για ανάλυση, δεδομένου ότι το Ασκληπιείο κάνει μόνο συλλογή των δειγμάτων και όχι ανάλυση.

Σε κάθε στάδιο της μεταφοράς, από την παράδοση των στειλεών μέχρι και την οριστική έκδοση των αποτελεσμάτων υπήρξε πιστή τήρηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του συνόλου των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο έλεγχος έγινε με τη χρήση του real best rna sars-cov-2. Από την ανάλυση του συνόλου του δείγματος (150 στειλεοί), προέκυψαν 12 θετικά δείγματα.

Μετά τον επανέλεγχο ενημερώθηκε το Ασκληπιείο, ο ΕΟΔΥ και η πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ.

Το εργαστήριο Minoanlab, πάντως, ανέφερε ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα είχαν οριακές τιμές, καθώς μετρήθηκαν στον 38 ή 39 κύκλο με όριο το 40 μετά το οποίο το τεστ καταγράφεται ως αρνητικό.

Στον επανέλεγχο από τον ΕΟΔΥ με μέθοδο PCR σε δημόσιο εργαστήριο, οι 12 δηλωθείσες αρχικά ως θετικές περιπτώσεις βρέθηκαν αρνητικές.

Tags:
κρουαζερόπλοιο, κορονοϊός, εργαστήριο, κλινική, ιατρείο, έλεγχος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK