20:34 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο πως στα σχολεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, δεν υπήρξε καμία κατάληψη σήμερα.

Όλο και λιγότερα είναι τα κατειλημμένα σχολεία στη χώρα μας, ενώ στα περισσότερα εξ αυτών τηλεκπαίδευση θα τεθεί σε λειτουργία από την Δευτέρα που μας έρχεται, σύμφωνα με κύκλους του υπ. Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), στον Πειραιά (μαζί με Κύθηρα και νησιά του Αργοσαρωνικού) τα σχολεία που παρέμεναν σήμερα υπό κατάληψη ήταν 56.

Σήμερα, στην Π.Ε. από 51 κατειλημμένα σχολεία, έμειναν μόνο 29 κλειστά, και προβλέπεται να τελειώσει η κατάληψη σε ακόμη περισσότερα, ενώ στα σχολεία της Ηπείρου παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 30%.

Στην Άρτα, 12 σχολεία τελούσαν σήμερα υπό κατάληψη (στα πέντε έληξε το μεσημέρι) και άλλα 12 στην Περιφέρεια Ιωαννίνων (στα εννέα από αυτά λειτούργησε από σήμερα η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση), πέντε στην Περιφέρεια Πρεβέζης και τέσσερα στη Θεσπρωτία.

Η ίδια μειωτική τάση επιβεβαιώνεται και στη Στερεά Ελλάδα, καθώς 19 από τα 39 σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη χθες συνέχισαν και σήμερα:

  • 14 στην Εύβοια
  • τρία στη Βοιωτία
  • δύο στη Φθιώτιδα.

Όσον αφοά ωστόσο την Περιφέρεια Αττικής, που είναι «στο κόκκινο», δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα στοιχεία,

Πάντως, κύκλοι του υπ. Παιδείας που επικαλείται το ΑΜΠΕ αναφέρουν πως ο αριθμός των καταλήψεων και σε αυτή την περίπτωση βαίνει μειούμενος.

Tags:
Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, καταλήψεις, κατάληψη, άνοιγμα σχολείων, ωράριο σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK