07:28 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (931)
0 01
Βρείτε μας

Ο νοσηλευτής που φέρεται να είναι ο «ασθενής μηδέν» στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα δίνει μια διαφορετική εκδοχή για την τροπή των πραγμάτων.

Αρνείται πως υπήρξε ο «ασθενής μηδέν» ο νοσηλευτής που φέρεται να συνδέεται με τη διασπορά κρουσμάτων στο γηροκομείο του Άγιου Παντελεήμονα. 

Μιλώντας στον Alpha υποστήριξε πως oι ηλικιωμένοι τρόφιμοι ήταν εκείνοι που τον κόλλησαν και ανέφερε ότι ένας ηλικιωμένος που κατέληξε ήταν εκείνος που νόσησε πρώτος και τον κόλλησε.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός… Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν» είπε μεταξύ άλλων ο νοσηλευτής.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έφυγε από το γηροκομείο λόγω κορονοϊού αλλά γιατί βρήκε αλλού δουλειά.

Παράλληλα, είπε πως ο ηλικιωμένος που τελικά κατέληξε είχε εμφανίσει συμπτώματα πέντε ημέρες πριν από αυτόν.

«Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38… Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα» είπε.

Απαντώντας στις μαρτυρίες που λένε ότι φορούσε διπλά γάντια και μάσκες ίσως γιατί γνώριζε ότι είχε κορονοϊό, ο ίδιος είπε τα εξής:

«Γιατί φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει. Δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν ήξερα ότι είμαι θετικός. Αν το ήξερα, θα είχα σταματήσει επιτόπου. Αν δε μιλούσα γινόταν μακελειό εκεί με τους ανθρώπους. Δεν είμαι το κρούσμα μηδέν» τόνισε.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (931)
Tags:
κορονοϊός, νοσηλευτές, ηλικιωμένοι, Άγιος Παντελεήμονας, γηροκομείο, ασθενής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK