07:29 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1035)
0 01
Βρείτε μας

Τέλος συναγερμού στα γηροκομεία στα Ιωάννινα. Όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από ηλικιωμένους που είχαν έρθει σε επαφή με τον εργαζόμενο που εξετάστηκε θετικός στον κορονοϊό, βρέθηκαν αρνητικά.

Αρνητικά είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, όλα τα δείγματα των τροφίμων των γηροκομείων στα Ιωάννινα που ελέχθησαν για κορονοϊό

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές Αρχές έλαβαν συνολικά 50 δείγματα κι όλα βρέθηκαν αρνητικά στην COVID-19, δημιουργώντας αισιοδοξία μετά και τον συναγερμό που είχε σημάνει ύστερα από την επιβεβαίωση κρούσματος σε εργαζόμενο.

Ο εν λόγω εργαζόμενος είναι υπάλληλος του γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, αλλά επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών.

Στο «Ζωγράφειο» φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, το «Ζωσιμαδών» υποστηρίζει και φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρόνιων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το σύνολο των ηλικιωμένων που είχε έρθει σε επαφή μαζί του εκλέχθηκε για κορονοϊό και, ευτυχώς, βρέθηκαν όλοι αρνητικοί.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1035)
Tags:
ηλικιωμένοι, κρούσμα, γηροκομείο, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK