05:17 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1034)
0 01
Βρείτε μας

Στην ανάγκη χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους αναφέρθηκε ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, ο οποίος, παράλληλα, εκτίμησε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί προσφάτως δεν έχουν αποδώσει.

Ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εκτίμησε πως τα μέτρα που έχει τεθεί σε εφαρμογή κατά του κορονοϊού δεν έχουν αποδώσει προσφάτως, ειδικά στην περιοχή της Αττικής, ενώ αναφέρθηκε και σε καθολική χρήση μάσκας.

Ο κ. Λαζανάς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έκανε έκκληση τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19. 

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται, επεσήμανε πως μπορούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Συγκεκριμένα, εξήγησε πως ο κίνδυνος μετάδοσης είναι πιθανός σε συναυλίες, πλατείες, καφενεία ή συγκεντρώσεις.

Όπως συνέχισε η χρήση μάσκας θα πρέπει να γίνεται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Ενημέρωσε πως το ζήτημα έχει συζητηθεί στην επιτροπή, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Πρότεινε την αύξηση του αριθμού των τεστ σε περιοχές όπου εντοπίζονται πολλά κρούσματα.

Όσον αφορά στο lockdown, εξέφρασε την πεποίθησή του πως όλοι θέλουν να αφήσουν για τελευταίο αυτό το μέτρο, ενημερώνοντας, παράλληλα, πως το ζήτημα δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή.

Όσον αφορά στον στόχο που έχει τεθεί σχετικά με τα μέτρα είπε πως είναι να μειωθούν τα κρούσματα, εκτίμησε όμως πως αποκλείεται να μηδενιστούν.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1034)
Tags:
lockdown, Αττική, κρούσματα, κρούσμα, μάσκα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK