04:25 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (898)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοίγουν τις πύλες τους από σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, τα ΑΕΙ της χώρας. Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πώς θα γίνεται η διδασκαλία των μαθημάτων.

Ανοίγουν από σήμερα, Δευτέρα, τα πανεπιστήμια της χώρας και μέχρι τα μέσα του μήνα αναμένεται να έχουν αρχίσει τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα και τις σχολές.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των πανεπιστημίων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ, όπως τονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, ο δίαυλος επικοινωνίας με τους πρυτάνεις είναι συνεχώς ανοικτός.

Πάντως, από πλευράς πρυτάνεων, εκφράζονται προβληματισμοί για την εφαρμογή των μέτρων και την ανεμπόδιστη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, η χρήση της μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων.

Η διδασκαλία των μαθημάτων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και κλινικών ασκήσεων θα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή έως και 50 ατόμων, με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και μέτρων προστασίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις περιπτώσεις μαθημάτων με περισσότερα από 50 άτομα, οι διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (898)
Tags:
μάσκες, μέτρα προστασίας, κορονοϊός, Υπουργείο Παιδείας, ΑΕΙ, πανεπιστήμια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK