14:01 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος Ζακύνθου μίλησε στο Sputnik αναφορικά με το πύρινο μέτωπο που καίει στο νησί από χθες, Κυριακή, εκφράζοντας την προσωπική του πεποίθηση πως πρόκειται για «εμπρησμό».

Για «εμπρησμό» έκανε λόγο ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, μιλώντας στο Sputnik για τη μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στο νησί.

«Εκτιμώ ότι είναι εμπρησμός. Έγινε σε σημείο πολύ δύσβατο, κοντά στον δρόμο προς το Ναυάγιο, ακριβώς για να μην μπορούν να επέμβουν χερσαίες δυνάμεις κι είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσουν τα οχήματα τα πυροσβεστικά σε αυτό το σημείο» είπε χαρακτηριστικά. 

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε την περίοδο της αντιπυρικής περιόδου.  

«Χάρη στην επαυξημένη προστασία της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, όλο το καλοκαίρι, η Ζάκυνθος κατάφερε να έχει φέτος την υψηλά επικίνδυνη περίοδο, ελάχιστες φωτιές κι ήταν μεγάλη νίκη για το νησί μας».

Όπως συνέχισε, όμως, «αυτό φαίνεται δεν άρεσε σε κάποιους που θέλουν οπωσδήποτε να τελειώσει το καλοκαίρι με μια καταστροφική φωτιά στη Ζάκυνθο».

Σχετικά με την εικόνα του μετώπου αυτή την ώρα, ο κ. Αρετάκης ενημέρωσε πως «έχει φύγει από Ναυάγιο και κατευθύνεται προς τη θάλασσα».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην μεγάλη βοήθεια που παρείχαν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, είπε: «Η από αέρος βοήθεια από χτες το βράδυ είναι πραγματικά πολύ εκτεταμένη - έχουμε συνεχώς αεροπλανοφόρα, η κινητοποίηση για να σβήσει η φωτιά είναι μεγάλη».

Tags:
πυροσβέστες, πυροσβέστης, Πυροσβεστική, Ζάκυνθος, φωτιά τώρα, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK