16:58 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1047)
0 24
Βρείτε μας

«Εάν νοσήσει η Αστυνομία, καταρρέει το κράτος» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

«Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την κατάσταση με τις καταλήψεις, επισημαίνοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι η Αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα.

«Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο» επισήμανε.

Για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε υπεράνθρωπη την προσπάθεια της Αστυνομίας.

«Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία» σχολίασε.

Ενώ σημείωσε ότι η δουλειά της Πολιτείας και των Αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων.

«Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες. Τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς και εγώ πιστεύω ότι θα αποδώσουν» σχολίασε.

Επίσης, χαρακτήρισε σημαντικό το θέμα με τους μετανάστες που νοσούν, αν και όπως είπε, «είναι ελεγχόμενο το πρόβλημα». 

«Η Χρυσή Αυγή είναι μαχαιροβγάλτες»

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

«Η Χρυσή Αυγή είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους, αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1047)
Tags:
Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, μέτρα προστασίας, κορονοϊός, κλειστά σχολεία, σχολεία, καταλήψεις, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK