18:36 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1142)
0 02
Βρείτε μας

Ανησυχία για την εικόνα που διαμορφώνεται στην Αχαΐα εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος επανέλαβε τη σημασία της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σύσταση για χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους έκανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τα επιδημιολογικά στοιχεία από τον νομό της Αχαΐας και ειδικά της Πάτρας. 

«Υπάρχει συναγερμός. […] η κατάσταση έχει ξεφύγει» σημείωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την εν λόγω περιοχή και έκανε λόγο για αρκετά κρούσματα στον γενικό πληθυσμό και το ιατρικό προσωπικό.

Επεσήμανε πως ο συνωστισμός σε χώρους διασκέδασης μπορεί να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης, εξηγώντας πως ο ένας είναι πάνω στον άλλο και δεν φορούν μάσκες.

Ερωτώμενος εάν είναι απαραίτητο να ληφθούν νέα μέτρα σημείωσε πως θα είναι «δώρον άδωρον» αφού δεν εφαρμόζονται ούτε αυτά που είναι τώρα σε ισχύ.

Όσον αφορά στην καθολική χρήση μάσκας, σημείωσε πως η οδηγία είναι ήδη σε ισχύ σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως «το θέμα είναι αν εφαρμόζεται».

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε αποτελεσματική τη διαδικασία που ακολουθείται όσον αφορά στη λήψη μέτρων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1142)
Tags:
Χαράλαμπος Γώγος, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, μάσκα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK