01:22 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1147)
0 0 0
Βρείτε μας

Παρατείνεται έως τα μεσάνυχτα της επόμενης Δευτέρας, 12 Οκτωβρίου, η αεροπορική οδηγία για τη Ρωσία. Τι αναφέρει η Notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Έως τα μεσάνυχτα της επόμενης Δευτέρας, 12 Οκτωβρίου, παρατείνεται η Notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τους μόνιμους κατοίκους της Ρωσίας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία, όσοι επιβάτες, μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας, ταξιδεύουν προς τη χώρα μας με αεροπορική σύνδεση από τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα εισέρχονται μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού, που θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Επίσης, παραμένει σε εφαρμογή το ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από τη Ρωσία και μόνο στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την οδηγία της ΥΠΑ, οι επιβάτες θα πρέπει να επιδεικνύουν στις ελληνικές Αρχές το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ, από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο, στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα υποβάλλονται και σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για κορονοϊό και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους.

Όπως επισημαίνεται, όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ο τόπος προσωρινής διαμονής τους.

Σημειώνεται ότι από τη Notam εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1147)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK