07:07 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (931)
0 02
Βρείτε μας

Αυξητική θα είναι η τάση των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, όπως φαίνεται από τις αναλύσεις των λυμάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αυξητική αναμένεται να είναι η τάση των κρουσμάτων κορονοϊού εντός αυτής της εβδομάδας, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των λυμάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 

Ο υπεύθυνος εργαστηρίων αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA σχετικά με το μοντέλο «Μόντε Κάρλο» που χρησιμοποιείται προκειμένου να υπολογιστεί η τάση της διασποράς στην Αττική.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Θωμαΐδης «συλλέγουμε καθημερινά δείγματα από τις αρχές Σεπτεμβρίου». Τα εν λόγω δείγματα αναλύονται, απομονώνεται το ιικό υλικό, προσδιορίζεται με το PCR και στη συνέχεια –και με τη βοήθεια υπολογιστικών μεθόδων– υπολογίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο.

Εν συνεχεία, όπως είπε, τα αποτελέσματα αποστέλλονται στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που τα συγκρίνει με τα αποτελέσματα των τεστ και συγκρίνεται ο επιπολασμός του ιού. 

Με αυτόν τον τρόπο, την ανάλυση των λυμάτων δηλαδή, δίδεται η πραγματική διάσταση της διασποράς, επεσήμανε ο ίδιος, ενώ συνέχισε εξηγώντας γιατί ήταν μειωμένα τα κρούσματα το Σαββατοκύριακο. 

Για τον ίδιο, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει λιγότερη κινητικότητα καθώς οι πολίτες δεν εργάζονται.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, ενώ ερωτώμενος εάν αυτά θα ξεπεράσουν τα 500, είπε πως δεν αναμένει να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Η ανάλυση των λυμάτων δείχνει την τάση, το προς τα πού κινείται» είπε καταλήγοντας.

 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (931)
Tags:
Αττική, λύματα, κρούσμα, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK