18:52 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1112)
0 13
Βρείτε μας

Δεν θα γίνουν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πως δεν θα γίνουν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Η απόφαση, όπως διευκρίνισε, είναι του ίδιου του πρωθυπουργού

Ερωτώμενος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σχετικά με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας σημείωσε πως «έχουμε εικόνα σταθεροποίησης κι όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, όπως υπήρχε ανησυχία. Τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου ήταν σχετικά καλά. Περιμένουμε να δούμε αυτές τις μέρες τα αποτελέσματα από αρκετά τεστ που έγιναν από κινητές μονάδες σε γειτονιές της Αθήνας».

Να υπενθυμιστεί πως το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν 267 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκαν 229.

Συμπλήρωσε πως ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα, πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  Όλα αυτά, είπε, εκτιμώνται θετικά κι αναμένουμε να ακούσουμε τις εκτιμήσεις των ειδικών. 

«Οποιαδήποτε αποτίμηση αφορά μέτρα που ελήφθησαν πριν 10 -15 μέρες» σημείωσε ακόμη ενώ τόνισε πως δεν θα απαιτηθεί η λήψη νέων μέτρων «αν συνεχίσουμε έτσι».

«Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία να εφαρμόζουμε τα μέτρα, ιδίως σε επαγγελματικούς χώρους, χώρους κοινωνικής φροντίδας όπως γηροκομεία».

«Προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων κι όλα θα πάνε καλά» επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1112)
Tags:
παρέλαση, Στέλιος Πέτσας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK