13:14 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Στον βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου Αθηνών προχώρησαν άγνωστοι, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας.

Άγνωστοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα στα γερμανικά ("δρόμο" και "δρόμο, Εβραίοι"), στους τοίχους δίπλα από την κύρια είσοδο του εβραϊκού νεκροταφείου Αθηνών.

Βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2020
© Φωτογραφία : kis.gr
Βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2020
Με ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ, αποδίδει την πράξη σε νεοναζί, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι δράστες «χρησιμοποίησαν συνθήματα που είχαν οι ίδιοι οι ναζί πριν από 80 χρόνια για να εκτοπίσουν εκατομμύρια Εβραίους από τις εστίες τους και να εξοντώσουν 6.000.000 στους θαλάμους αερίων, ανάμεσά τους 60.000 Έλληνες Εβραίους».

Παράλληλα, το ΚΙΣΕ ευχαριστεί τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έστειλε συνεργεία του Δήμου και διέγραψαν τα συνθήματα.

«Ο ναζισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας γιατί ακριβώς προάγει την κατάλυσή της και την επιβολή της ολοκληρωτικής παραβίασης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Δεν θα τους φοβηθούμε. Μηδενική ανοχή στον Ναζισμό» επισημαίνει ακόμη το ΚΙΣΕ.

Από την πλευρά του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καταδίκασε τον βανδαλισμό, λέγοντας πως η συγκεκριμένη πράξη προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη.

«Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους. Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη» διεμήνυσε ο κ. Πέτσας
Tags:
νεοναζί, ναζί, συνθήματα, βανδαλισμοί, βανδαλισμός, μνημείο, Αθήνα, εβραϊκό μνημείο, Εβραίοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK