12:52 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (904)
0 02
Βρείτε μας

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης και υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, είναι μεταξύ των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε Αχαΐα και Ιωάννινα, μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, νέα μέτρα επιβάλλονται στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας καθώς και τον Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, επιβάλλεται:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κ.λπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Επιπλέον:

  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα νέα αυτά μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο, Τρίτη 6/10 και για επτά ημέρες, έως και τη Δευτέρα 12/10.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λόγω των νέων επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στον Δήμο Ιωαννιτών.

Σημειώνεται πως, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου, γυναίκα που φιλοξενείται στο γηροκομείο της Μητρόπολης Ιωαννίνων «Ζωσιμαδών» βρέθηκε θετική στον κορονοϊό έπειτα από ελέγχους που γίνονται με αφορμή κρούσμα σε εργαζόμενο του ιδρύματος.

Η ηλικιωμένη παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Δειγματοληψίες πραγματοποιούνται στο Γηροκομείο της Μητρόπολης και στο «Ζωγράφειο», Οίκο Ευγηρίας του Δήμου Ιωαννιτών.

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (904)
Tags:
κορονοϊός, Μέτρα, Αχαΐα, Ιωάννινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK