08:42 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Αναχωρούν απόψε το βράδυ (5/10) 850 πρόσφυγες και μετανάστες με δικαίωμα μετακίνησης από τη Λέσβο με προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου στην Αττική.

Περί τους 850 πρόσφυγες και μετανάστες, με δικαίωμα μετακίνησης θα αποχωρήσουν σήμερα το βράδυ από την Λέσβο για το λιμάνι του Λαυρίου, στην Αττική. Από εκεί, θα μεταφερθούν σε δομές με στόχο την μελλοντική προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, για την μεταφορά τους έχει ναυλωθεί το πλοίο «Νήσος Χίος» και θα αναχωρήσει στις 21:00 από τη Λέσβο. Έτσι, κατόπιν της σημερινής αναχώρησης ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ θα ανέρχεται σε λιγότερους από 8.000 ενώ συνολικά στο νησί, ο αριθμός αυτός θα είναι κάτω των 10.000.

Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο αποσυμφόρησης του νησιού άλλα 720 άτομα είχαν αναχωρήσει από το νησί την περασμένη Δευτέρα. Την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη αναχώρησαν επίσης άλλα 300 άτομα υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Tags:
Καρά Τεπέ, Μόρια, Λέσβος, πρόσφυγες, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK